Tijdelijk wat hulp nodig in uw zaak? Een paar jonge helpende handen kan misschien het verschil maken tussen té druk en gewoon druk. Veel ondernemers maken tijdens de zomermaanden gebruik van studenten om een tandje bij te steken.

Maar waarom zou u dat niet ook buiten die klassieke tijd doen?

Een student aangeworven met een daartoe ontworpen studentenovereenkomst is immers een goedkoop alternatief om de afwezigheid van medewerker op te vangen. Of om een tijdelijke klus te klaren, waar je anders niet toe komt. En wie weet, misschien blijkt zo’n student een klasbak, die later wat graag in je zaak wil betrekken.

Voor de RSZ mag een student, afgestudeerd op 30 juni, nog tot 30 september werken. Wil je de student nadien aanwerven, moet het verschil wel duidelijk zijn voor de RSZ. Anders redeneert die dat het ging om een vermomde proefperiode. Eens aangeworven moeten functie en functieomschrijving voldoende verschillend zijn. Dan blijven de voordelige RSZ-tarieven van kracht.

 

Actueel

Steunmaatregelen

Sociaal statuut

Partners

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.