Voordelige bedrijfswagens

Het autosalon draait dit jaar weer om bedrijfsvoertuigen. Wat vroeger trucks en lichte vrachtwagens waren, vind je tegenwoordig in alle formaten en (luxe) uitvoeringen. En vooral: ze hebben het voordeel van een aanzienlijk lichtere fiscaliteit.  

Om wettelijk te voldoen aan de criteria van lichtevrachtwagen kan je autodealer je helpen. Maar onthoud dat de auto niet meer weegt dan 3500 kilo en de lengte van de laadruimte minstens 50 procent bedraagt van de wielbasis. In die laadruimte mogen geen elementen aanwezig zijn om banken in bijbehorende veiligheidsgordels te bevestigen.

Wat zijn dan de fiscale voordelen? Vrijstelling van belasting op inverkeerstelling; lagere jaarlijkse verkeersbelasting; beroepskosten die je kunt afschrijven (aankoopprijs, brandstof, onderhoud, parkeerkosten…); aftrekbare btw (100%). Reken uit je winst: in Vlaanderen loopt die voor auto’s met lichte dieselmotoren makkelijk op tot 1150 euro (geen rekening houdend met beroepskosten). Voor krachtiger motoren loopt de fiscale winst hoger op. 


Voordelige bedrijfswagens